De VS herstelden zich van de Copa América in de groepsfase na verlies tegen het ongeslagen Uruguay

De Verenigde Staten werden maandagavond uitgeschakeld in de Copa America met een 1-0 nederlaag tegen Uruguay na een twijfelachtig doelpunt van Mathias Olivera in de tweede helft, een nederlaag die de druk op de Amerikaanse voetbalfederatie zal vergroten om coach Gregg Berhalter vóór het WK 2026 af te zetten. Beker.

Uruguay scoorde toen Nicolas De La Cruz een vrije trap voor het Amerikaanse doel draaide. Matt Turner pareerde een kopbal van Ronald Araujo, die verdediger Tim Ream te slim af was, maar de rebound ging recht naar Mathias Olivera en hij tikte de bal met zijn linkervoet binnen.

Olivera leek buitenspel te staan ​​bij de aanvankelijke kopbal, maar na videoreview bleef het doelpunt staan.

Olivera scoorde een rebound nadat de Amerikaanse doelman Matthew Turner de kopbal van Ronald Araujo alleen terug in het strafschopgebied kon pareren. Het doelpunt werd gegeven na een langdurige VAR-beoordeling wegens buitenspel.

Panama verslaat Bolivia

Panama versloeg Bolivia maandag met 3-1 en eindigde als tweede in Groep C en kwalificeerde zich voor de kwartfinales van de Copa America nadat toernooigastland de Verenigde Staten was uitgeschakeld na een 1-0 nederlaag tegen groepswinnaar Uruguay.

Panama speelt pas in hun tweede Copa America en de overwinning bracht hen naar de tweede plaats met zes punten, drie punten boven de VS, toen de Midden-Amerikaanse ploeg voor de eerste keer de knock-outfase bereikte.

Uruguay eindigde met negen punten.

Bolivia had een overwinning nodig met slechts een kleine kans om in leven te blijven in het toernooi, maar het was Panama die het eerste bloed trok toen Jose Fajardo vakkundig een kopbal in het strafschopgebied controleerde, liet stuiteren en in de 22e minuut binnensloeg.

Bolivia maakte in de 69e minuut gelijk toen ze door het middenveld en de verdediging van Panama sneden, waarbij Ramiro Vaca Bruno Miranda vond, die zijn schot langs de keeper schoot.

Maar Panama heroverde tien minuten later de controle over de kwalificatie toen Eric Davis een voorzet vanaf links binnenkrulde en Eduardo Guerrero contact maakte met een vluchtige kopbal.

Panama scoorde opnieuw in de extra tijd toen Cesar Yanis op doel werd doorgezet en hij de bal in de bovenhoek sloeg om hen een buffer van twee doelpunten te bezorgen, wat leidde tot wilde feesten in het Inter&Co Stadion.