Bellingham’s acrobatiek in de laatste seconde zorgde ervoor dat Engeland een comeback maakte op Slowakije op het EK

Jude Bellingham scoorde een verbluffende omhaal met nog maar enkele seconden te gaan en hielp Engeland een van de meest schokkende nederlagen in de geschiedenis van het Europees Kampioenschap te voorkomen.

De acrobatische aanval van de middenvelder in de vijfde minuut van de blessuretijd bracht de wedstrijd in de achtste finales zondag op 1-1 in de Veltins Arena. Harry Kane sloeg opnieuw toe in de eerste minuut van de extra tijd en verzekerde zich van een 2-1 comeback-overwinning en een plaats in de kwartfinales, waar Engeland zaterdag in Düsseldorf tegen Zwitserland speelt.

“Ik denk dat het twintig seconden duurde voordat we het EK verlieten”, zei Bellingham. “Het valt moeilijk te ontkennen dat dit een van de belangrijkste momenten uit mijn carrière tot nu toe was.”

Het leek zo lang alsof het een van de meest vernederende nederlagen was die Engeland ooit had geleden – wat herinneringen opriep aan de uitschakeling door IJsland op het EK van 2016 – toen een van de favorieten voorafgaand aan het toernooi achter het doelpunt van Ivan Schranz in de eerste helft stond.

In de eerste helft klonk er boegeroep door het stadion toen de frustratie onder de fans groeide nadat Slowakije in de 25e minuut via het doelpunt van Schranz op voorsprong kwam.

Engeland, dat op de vijfde plaats staat, domineerde de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en raakte pas laat de paal dankzij Declan Rice’ lange afstandsinspanning. Een doelpunt van Phil Foden werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel en Kane miste een gouden kans toen hij van dichtbij naast kopte.